Opiskelijana rahat ovat tiukalla. Vuorotyö kaupan kassalla voi olla hankala sovittaa opiskeluiden kanssa, mutta jostain pitäisi lisätuloja saada. Oletko miettinyt kevytyrittäjyyttä? Kevytyrittäjänä voit muuntaa osaamisesi euroiksi. 

Mikä olisikaan sopivampi tapa tienata opiskeluiden ohessa kuin itsensä työllistäminen omalla osaamisella. Oletko näppärä somen kanssa, ehkä voisit tarjota osaamista jollekin yritykselle? Onko siivoaminen sinun juttusi, ehkä voisit tarjota ikkunanpesua lähialueella? Rakastatko eläimiä, ryhtyisitkö koiran ulkoiluttajaksi?

Lue lisää: Kevytyrittäjä, laskuta kauttamme työ kuin työ

Ja jos yrittäjyys kiinnostaa tulevaisuudessa, voi kevytyrittäjyys olla ensimmäinen askel sille tielle. 

Kevytyrittäjyydessä monia viehättää vapaus tehdä töitä missä ja milloin haluaa. 

Kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse myöskään perustaa omaa yritystä, riittää kun kirjaudut laskutuspalveluun ja alat laskuttamaan. 

Pienituloisena kevytyrittäjänä sinun ei myöskään tarvitse huolehtia YEL-vakuutusmaksuista tai alveista, koska tulot ovat vielä niin pieniä. 

Lue lisää: 10 kysymystä YEL-vakuutuksesta

Miten laskutan kevytyrittäjänä?

Kevytyrittäjänä laskutat vain tekemästäsi työstä. Oli se sitten oman tulevaisuuden alan työtä tai jotain sen ulkopuolelta. 

Jos sinulla on jo tiedossa toimeksiantoja ja olet tekemässä ensimmäistä laskutusta, tarvitsemme vain sinun tietosi sekä asiakkaan laskutustiedot ja olet valmis laskuttamaan.

Rekisteröidy asiakkaaksemme

Paljonko opiskelija voi tienata?

Opiskeluiden ohella laskuttaminen voi vaikuttaa Kelasta saamiesi tukien suuruuteen. On olemassa tulorajat, kuinka paljon voit tienata sen vaikuttamatta tukien määrään. 

Opiskelijan täytyy itse huolehtia omista kuukausittaisista tuloista ja ilmoittaa tulojen muutoksista Kelaan. 

Kelan sivuilta löydät taulukon missä on määritelty opintotukikuukausien tulorajat, eli kuinka paljon voit tienata vuoden aikana. 

Opintotuen ohella moni opiskelija saa myös yleistä asumistukea, ja kuten arvata jo saattaa, myös tähän Kelan tukeen voivat vaikuttaa muun muassa opiskelijan tulot. 

Voit selvittää tulojesi vaikutuksen asumistukeesi täältä. Epäselvissä tilanteissa suosittelemme ottamaan yhteyttä Kelan asiakaspalveluun. 

Aluksi tämä kaikki saattaa tuntua monimutkaiselta tai vaikealta, mutta on hyvä muistaa, että pienetkin toimeksiannot asiakkailta kerryttävät opiskelijan työkokemusta ja mahdollisesti tulevaisuudessa kokemusta yrittäjänä. Puhumattakaan tuloista.

Kevytyrittäjyyteen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä meihin ja me opastamme sinua parhaamme mukaan!