Joskus nopea palkanmaksu on kevytyrittäjälle tärkeää. Silloin suosittelemme Förskottia. Voit saada palkkiosi tilille jo samana päivänä.

Mikä on Förskotti?

Förskotti on palvelu, jossa palkkio maksetaan sinulle ennen kuin asiakkaasi on maksanut laskun Palkkiopalvelulle. Voit saada palkkion tilillesi jo samana päivänä etkä ole sidottu asiakkaasi aikatauluun tai eräpäiviin.

Miten nopea Förskotti on?

Förskottina saat rahat tilillesi heti, kun laskutustoimeksiantosi on käsitelty ja laskusi on lähetetty. Pankistasi riippuen voit saada palkkiosi tilillesi jopa samana päivänä tai viimeistään seuraavana. Förskotti-pyynnöt käsitellään aina kiireellisinä. 

Kun laitat laskutuspyynnön ja toiveesi Förskotista, me:

  1. tarkistamme ensin asiakkaasi “förskottikelpoisuuden” (tästä lisää seuraavassa kohdassa)
  2. lähetämme asiakkaallesi sähköpostilla vahvistuspyynnön, jolla varmistamme, että hän on tietoinen lähtevästä laskusta ja sen sisällöstä
  3. kun asiakkaasi on vastannut, jatkamme laskutuksesi käsittelyä
  4. pankistasi riippuen, palkkio voi olla tililläsi jopa samana päivänä tai viimeistään seuraavana.

Maksaako Förskotti ekstraa?

Veloitamme Förskotista 4% laskutettavasta summasta normaalin palvelumaksun (3%+10 €) lisäksi.

Miten Förskotin saa?

Kirjaudu Liksalaan ja valitse käsittelyssä olevista laskutuksista ne, jotka haluat saada Förskottina. Huomioithan kuitenkin, että aina Förskotin valinta ei ole mahdollista. Tällaisia syitä on lueteltu seuraavassa kohdassa.

Jos jokin asia askarruttaa, ota meihin yhteyttä.

Voit myös pyytää esimerkiksi bändikeikasta omaa osuuttasi Förskottina, vaikka et olisi itse toimeksiantajana keikan laskutuksessa. Jos Förskotti koskee osuuttasi bändikeikasta veloitamme 4% maksettavasta jako-osuudestasi normaalin palvelumaksun lisäksi.

Onnistuuko Förskotti aina?

Ennen Förskotin maksua tarkastamme laskun maksajan maksutaustan ja joissakin tapauksissa pyydämme laskun maksajalta vahvistuksen Förskottina pyydetyn laskun oikeellisuudesta.

Förskottia ei voi käyttää viivästyneiden tai perinnässä olevien saatavien maksamiseen eikä epäselvissä tai riitaisissa tilanteissa.

Voimme jättää joskus Förskotin hyväksymättä joissain tilanteissa. Näitä ovat muun muassa:

  • tilaajan maksuhäiriömerkintä
  • tilaajalla useita eräpäivän ylityksiä 
  • palvelun väärinkäyttö
  • jos laskun maksaja ei vastaa Palkkiopalvelun mahdollisesti lähettämään vahvistuspyyntöön