Kiinnostaako yritystoiminta, mutta et ole vielä varma, kantavatko siivet? Tsekkaa kevytyrittäjyys, se voisi olla sinun juttusi.

Kevytyrittäjä on henkilö, joka laskuttaa työnsä laskutuspalvelun kautta ilman omaa yritystä. Kevytyrittäjä päättää, mitä työtä tekee ja kenelle sitä tekee ja mitä siitä laskuttaa. Eli vähän kuin yrittäjä, mutta kevyemmin.

Kevyemmin millä tavalla?

No kevyemmin ainakin sillä tavalla, että oman firman hallinnon pyörittämisen vaiva jää pois ja suuri osa vastuista viranomaisten suuntaan jää myös pois. Myöskin konkurssiin ajautumisen riski on pienempi kuin perinteisellä yrittäjällä.

Kevytyrittäjän verotus ja kirjanpitovelvollisuus on kuin normi palkansaajalla. Eli kevytyrittäjän ei tarvitse tehdä kirjanpitoilmoitusta tai arvonlisäveroilmoituksia kuten yrittäjän. 

Kuitenkin työttömyysturvan ja eläkevakuuttamisen näkökulmasta kevytyrittäjä on yrittäjä siinä missä toiminimiyrittäjäkin ja häntä koskee YEL-velvollisuus.

Kevytyrittäjä ei kuitenkaan ole osaamiseltaan, ammattitaidoltaan tai vakavasti otettavuudeltaan yhtään ”oikeaa” yrittäjää kevyempi. Kevyt-sana yrittäjyyden edessä viittaa vain yrittäjyyden malliin.

Lue lisää: Opi kevytyrittäjäksi

Sopiiko kevytyrittäjyys juuri sinulle?

Kevytyrittäjyys sopii kenelle vain. Olet sitten opiskelija, eläkkeellä, keikkatyöläinen tai taitelija, voit ryhtyä kevytyrittäjäksi.

Kevytyrittäjyys sopii erityisesti palveluiden myyntiin. Kevytyrittäjyys on kätevä myös sivutoimiseen liiketoimintaan tai oman yritysidean testaamiseen. 

Voit laskuttaa työsi kauttamme ja keskittyä tärkeämpiin asioihin.

Lue myös: Kevytyrittäjä, laskuta kauttamme työ kuin työ