Freelancerina tai kevytyrittäjänä toimimisessa on omat etunsa ja haasteensa. Molempina on vapaus valita, milloin ja missä työskentelet. Kun ulkoistat laskuttamisen meille, voit keskittyä ydinosaamiseesi ja jättää hallinnolliset tehtävät ammattilaisten hoidettavaksi. Me Suomen Palkkiopalvelussa tarjoamme kattavat palvelut sekä freelancereille että kevytyrittäjille, jotta voit keskittyä siihen, missä olet parhaimmillasi. Ryhdy asiakkaaksemme ja anna meidän auttaa sinua menestymään omalla alallasi!

Mikä on kevytyrittäjä?

Kevytyrittäjä on henkilö, joka toimii yrittäjämäisesti ilman omaa yritystä. Kevytyrittäjyys on joustava tapa työskennellä, sillä kevytyrittäjä voi keskittyä omaan ydinosaamiseensa ja jättää laskutuksen ja byrokratian ulkopuoliselle palveluntarjoajalle, kuten Suomen Palkkiopalvelulle. Tämä tekee kevytyrittäjyydestä houkuttelevan vaihtoehdon monille, jotka haluavat kokeilla yrittäjyyttä ilman suuria riskejä.

Kevytyrittäjänä toimiminen on erityisen hyödyllistä niille, jotka haluavat testata liikeideaansa tai työskennellä osa-aikaisesti. Kevytyrittäjyys tarjoaa myös mahdollisuuden keskittyä asiakassuhteiden rakentamiseen ja oman osaamisen kehittämiseen, kun hallinnolliset tehtävät hoidetaan puolestasi.

Mikä on freelancer?

Freelancer on henkilö, joka työskentelee itsenäisesti ilman pitkäaikaista sitoutumista yhteen työnantajaan. Freelancerit tarjoavat palveluitaan useille eri asiakkaille ja projekteille, mikä antaa heille vapauden valita, milloin ja missä he työskentelevät. Tämä työskentelymuoto on erityisen suosittu luovilla aloilla, kuten kirjoittamisessa, graafisessa suunnittelussa ja ohjelmoinnissa.

Freelancerina toimiminen, kuten kevytyrittäjänäkin vaatii kuitenkin myös tiettyjä taitoja ja ominaisuuksia. Itsenäinen työskentely edellyttää hyvää ajanhallintaa, itsekuria ja kykyä markkinoida omia palveluita. Myös freelancer voi ulkoistaa laskutuksen ulkopuoliselle palveuntarjoajalle, kuten Suomen Palkkiopalvelulle.

Freelancerin ja kevytyrittäjän erot

Freelancerilla ja kevytyrittäjällä ei periaatteessa ole eroja.

– Rajanveto eri termien välillä, kevytyrittäjä, freelancer tai keikkatyöläinen, on vaikeaa eikä yhdellekään termille ole vakiintunutta oikeudellista määritelmää. Enemmänkin kyse on tyylieroista, Suomen Palkkiopalvelun Jukka Järvelä kertoo.

– Yritystoiminnan kannalta freelancer ja kevytyrittäjä ovat sama asia. Mutta termi kevytyrittäjä kuvaa hänen asemaansa nimenomaan laskuttajana ja palkkion saajana, kun taas freelancer-nimitys kuvaa hänen asemaansa palvelun tuottajana eli että freelancerilla on monia toimeksiantajia, Järvelä pohtii ja lisää, että määrittely ei ole yksiselitteistä.

Kumpi sopii sinulle?

Valinta termien freelancerin ja kevytyrittäjän välillä riippuu pitkälti omista tavoitteistasi ja mieltymyksistäsi. Molempina sinulla on täysi kontrolli omasta työstäsi ja voit valita asiakkaasi ja projektisi vapaasti. Molempina voit hyödyntää Suomen Palkkiopalvelun tarjoamaa tukea ja keskittyä siihen, missä olet parhaimmillasi. Tämä voi auttaa sinua kasvattamaan liiketoimintaasi ja saavuttamaan tavoitteesi nopeammin ja tehokkaammin.

Suomen palkkiopalvelun tuki

Me Suomen Palkkiopalvelussa tarjoamme kattavat palvelut sekä freelancereille että kevytyrittäjille. Meidän avullamme voit keskittyä omaan ydinosaamiseesi ja jättää laskutuksen ja hallinnolliset tehtävät meidän hoidettavaksemme. Tämä tekee työskentelystäsi sujuvampaa ja vähemmän stressaavaa.

Palvelumme on suunniteltu vastaamaan eri alojen ammattilaisten tarpeisiin, ja meillä on pitkä kokemus toimialalta. Olemme seuranneet tarkasti yhteiskunnallista tilannetta ja viranomaisten ohjeiden muuttumista, ja sopeutuneet uusiin tilanteisiin aina asiakkaan etu mielessä. Tuhannet tyytyväiset asiakkaamme ovat todiste toimintamme vaivattomuudesta ja mutkattomuudesta.