Palvelumaksujen vähentäminen verotuksessa

Yleistä palvelumaksun vähentämisestä

Olet saanut meiltä sähköpostiin tositteen Suomen Palkkiopalvelulle maksamistasi palvelumaksuista. Tällä sivulla kerromme, kuinka voit vähentää palvelumaksut tuloverotuksessasi.

Suomen Palkkiopalvelulle maksamasi palvelumaksut katsotaan tulonhankkimismenoiksi. Tulonhankkimismenot vähennetään tuloista, ja ne pienentävät verotettavan ansiotulon määrää.

Eli mitä enemmän olet laskuttanut Suomen Palkkiopalvelun kautta ja maksanut tästä palvelumaksua, sitä suotuisammin se vaikuttaa verotukseesi.

Voit ilmoittaa vähennyksen sähköisesti verottajan OmaVero -palvelussa tai perinteisesti paperilomakkeella. Riittää, kun ilmoitat vähennyksiin palvelumaksujen määrän.

Verottaja saattaa pyytää sinulta tarkempaa selvitystä vähennyksistä, jolloin sinun tulee toimittaa verottajalle sähköpostissa lähettämämme tositteen maksamistasi palvelumaksuista.

Älä jätä palvelumaksuja ilmoittamatta!
Ilmoitus on sinulle rahanarvoinen vähennys verotuksessasi!

Oikeus palvelumaksun vähentämiseen

Verottaja on antanut ohjeistusta laskutuspalveluiden ja niiden käyttäjien verotuksesta. Verottaja toteaa ohjeessaan seuraavaa:

Laskutuspalveluyrityksen työn suorittajalta palveluistaan perimä palkkio on vähennyskelpoinen tulonhankkimismeno työn suorittajan verotuksessa. Työn suorittaja voi vaatia menon vähentämistä omalla veroilmoituksellaan. (Laskutuspalveluyritysten ja niiden käyttäjien verotuskysymyksiä -ohje, Diaarinumero  VH/288/00.01.00/2021 ja TVL 29§).

Palvelumaksun vähentäminen OmaVero -palvelussa

Vähennyksen voi ilmoittaa verottajan OmaVero -palvelussa seuraavasti:

1) Kirjaudu OmaVeroon: omavero.vero.fi

2) Kirjauduttuasi OmaVeroon, klikkaa etusivun oikeassa laidassa olevaa Verovuosi 2022 -kohdan ”Tulojen ja vähennysten ilmoittaminen” -linkkiä.

3) Klikkaa ”Muut vähennykset” -linkkiä

4) Valitse Tulonhankkimismenot -kohdassa ”Kyllä”

5) Palkkatulojen tulonhankkimismenot ja työhuonevähennys -kohdassa klikkaa ”Avaa erittely” -linkkiä

6) Lisää palvelumaksujen yhteissumma kohtaan ”Muut menot”

7) Klikkaa ”OK”

Jos jokin jäi askarruttamaan, ole yhteydessä.