Uudet verokortit

Uusi vuosi tuo mukanaan uuden verokortin. Sinun ei tarvitse toimittaa uutta verokorttia meille, sillä saamme sen suoraan Verohallinnolta. Poikkeuksena kuitenkin, jos olet hakenut muutosverokorttia vuodelle 2023.

Vuoden 2023 verokortit astuvat voimaan 1.2.2023. Siihen asti (31.1.2023) käytetään vuoden 2022 verokortin prosentteja ja tulorajaa, joka nollantuu 1.1.2023. Jos olet toimittanut erikseen muutosverokortin, astuu muutosverokortti voimaan siinä ilmoitetun voimaanastumispäivämäärän mukaisesti.

Palkkion maksu

Verohallinnolta saamamme ohjeistuksen mukaan palkkiot maksetaan edelleen “ei-työsuhteisena” palkkana. “Ei-työsuhteisesta” palkasta verohallinto perii myös sairausvakuutusmaksun. Sairausvakuutusmaksun (sava-maksun) suuruus on 1,53 % palkkiosta.

Kulujen vähentäminen verotuksessa

Palvelumme käyttämisestä syntyneet kulut (palvelumaksumme + sairausvakuutumaksu) ovat verovähennyskelpoisia henkilökohtaisessa verotuksessasi. Toimitamme tositteet ja ohjeet vähennysten tekemiseksi vuoden 2022 kuluista heti, kun Verohallinnon veroehdotukset ovat valmistuneet keväällä 2023.