Kevytyrittäjyys on erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat aloittaa yrittämisen ilman suuria riskejä ja hallinnollisia velvoitteita. YEL-vakuutus on tärkeä osa kevytyrittäjän turvaa, ja sen hankkiminen on järkevää ja tietyssä vaiheessa myös pakollista.

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on joustava tapa aloittaa yrittäminen ilman oman yrityksen perustamista. Se sopii erityisesti freelancereille ja keikkatyöläisille, jotka haluavat keskittyä omaan osaamiseensa ilman hallinnollisia velvoitteita. Kevytyrittäjänä voit laskuttaa asiakkaitasi helposti ja vaivattomasti Suomen Palkkiopalvelun kautta.

Kevytyrittäjyys tarjoaa mahdollisuuden testata liikeideaa ja hankkia asiakkaita ilman suuria riskejä. Tämä on erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat kokeilla yrittäjyyttä ennen kuin sitoutuvat perustamaan oman yrityksen. Kevytyrittäjänä voit myös hyödyntää verovähennyksiä ja muita etuja, jotka ovat perinteisesti olleet vain yrittäjien saatavilla.

Mikä on YEL-vakuutus ja miksi se on tärkeä?

YEL-vakuutus eli yrittäjän eläkevakuutus on pakollinen kaikille yrittäjille, joiden työtulo ylittää tietyn rajan. * Se turvaa yrittäjän eläkkeen. Kevytyrittäjänä sinun tulee huolehtia YEL-vakuutuksesta, jos työtulosi ylittävät vuosittain määritellyn rajan. Tämä on tärkeää, jotta voit varmistaa itsellesi riittävän eläkkeen ja turvan mahdollisten työkyvyttömyystilanteiden varalta.

YEL-vakuutuksen maksut perustuvat arvioituun työtuloon, ja ne voi vähentää verotuksessa. Tämä tekee YEL-vakuutuksesta paitsi pakollisen, myös taloudellisesti järkevän ratkaisun.

Kevytyrittäjyyden edut ja haasteet

Kevytyrittäjyys tarjoaa monia etuja, kuten joustavuuden ja helppouden. Voit itse päättää, milloin ja missä työskentelet, ja keskittyä siihen, mitä osaat parhaiten. Lisäksi kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse huolehtia kirjanpidosta tai muista hallinnollisista tehtävistä, sillä Suomen Palkkiopalvelu hoitaa nämä puolestasi.

Haasteita voivat olla epäsäännölliset tulot ja itsensä markkinointi. Kevytyrittäjänä sinun tulee olla aktiivinen asiakashankinnassa ja markkinoinnissa. Tämä voi vaatia aikaa ja vaivaa, mutta toisaalta se antaa sinulle mahdollisuuden kehittää omia taitojasi ja laajentaa verkostojasi.

Kuinka aloittaa kevytyrittäjyys Suomen Palkkiopalvelun kautta?

Aloittaminen on helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy Suomen Palkkiopalvelun käyttäjäksi verkkosivuillamme ja täytä tarvittavat tiedot. Tämän jälkeen voit alkaa laskuttaa asiakkaitasi palvelumme kautta. Me hoidamme laskutuksen, palkanmaksun ja tarvittavat viranomaisilmoitukset puolestasi.

Rekisteröitymisen jälkeen voit keskittyä omaan työhösi ja jättää hallinnolliset tehtävät meidän huoleksemme. Kevytyrittäjyys Suomen Palkkiopalvelun kautta on vaivaton ja turvallinen tapa aloittaa yrittäminen.

* Yrittäjänä sinun tulee hankkia itsellesi henkilökohtainen yrittäjän eläkevakuutus, jos

  1. Työtulosi ovat vähintään 9 010,28 euroa vuodessa vuonna 2024
  2. Yhtenäinen yrittäjyysjaksosi on vähintään 4 kuukauden mittainen
  3. Olet töissä yrityksessäsi ja
  4. Ikäsi on 18–68 vuotta. Lue lisää YEL-vakuutuksesta täältä.