SUOMEN PALKKIOPALVELU
— itsenäisen työn tekijöille


Palkkion maksamisen ajankohdan valinta

 

Voit valita itsellesi parhaiten sopivan ajankohdan palkkion maksulle. Oletusasetusta (heti kun raha on saatu) voit muuttaa ilmoittamalla siitä meille sähköpostitse.

Palkkion voi aina pyytää maksettavaksi heti, jos olet valinnut asetukseksi jonkun muun, kuin oletusasetuksen.

Palkkion maksamisen ajankohdan valinta on maksuton palveluominaisuus ja voit vaihtaa sitä tarpeitteisi mukaan.

VALITTAVISSA OVAT SEURAAVAT VAIHTOEHDOT:

HETI (oletus) - palkkio maksetaan välittömästi, kun raha on saatu.

PYYDETTÄESSÄ - palkkio maksetaan pyynnöstä.

Kun olet valinnut maksun asetukseksi "pyydettäessä", lähetämme sähköpostiisi tiliotteen, kun rahaa on saatu ja palkkio on maksettavissa. Pyyntö esitetään sähkpostiviestillä. Kirjoita viestin otsikoksi "Maksupyyntö" ja palkkio maksetaan viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Verottajan tulkinnan mukaan palkkioita ei voi kerryttää laskutuspalveluyritykseen. "Verotuksessa tulo realisoituu ja ennakonpidätysvelvollisuus lankeaa silloin, kun asiakkaan maksama summa on työntekijän nostettavissa." Näin ollen maksamisen ajankohdaksi ei voi jatkossa valita "pyydettäessä" -vaihtoehtoa.

KERRAN KUUSSA - palkkio maksetaan kuun 25. päivä tai seuraavana pankkipäivänä niin, että suoritus ehtii kuluvan kuukauden aikana tilillesi pankkiryhmästä riippumatta.

Voit lisäksi saada tiliotteen tilisi tilanteen muuttuessa, jolloin tiedät mitä olet saamassa kuun lopulla. Tiliotteen perusteella voit myös pyytää palkkiosi maksuun jo ennen kuun loppua.